GLUTENFRITT OCH MJÖLKFRITT SAFTIGT BRÖD

Nyttigt, mättande och saftigt som dessutom håller länge.

    • 2 dl krossat bovete

    • 2 dl bovetemjö

    • 1 dl sojamjöl

    • 1 msk fiberhusk

    • 1 dl linfrön

    • 2 msk chiafrön

    • 1 tsk salt

    • 1 tsk bikarbonat

    • 1 dl lingonsylt

    • 3 dl sojayoghurt eller annan fet yoghurt eller filmjölk

    • 2 msk glutenfri sirap eller honung

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    2. Lägg en bit bakplåtspapper i en 1 1⁄2-liters brödform eller smöra och mjöla den. 

    3. Skölj det krossade bovetet.

    4. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i det krossade bovetet. Blanda i lingonsylt, sojayoghurt och sirap och lägg över degen i formen.

    5. Låt degen svälla i 10 minuter. 

    6. Strö över bovetemjöl. Grädda brödet på nedersta falsen i cirka 50 minuter. 

    7. Låt brödet vila i 5 minuter, vänd sedan upp det på galler.

FLER RECEPT