GLUTENFRITT OCH MJÖLKFRITT SAFTIGT BRÖD
Nyttigt, mättande och saftigt som dessutom håller länge.
-
2 dl krossat bovete
2 dl bovetemjö
1 dl sojamjöl
1 msk fiberhusk
1 dl linfrön
2 msk chiafrön
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
3 dl sojayoghurt eller annan fet yoghurt eller filmjölk
2 msk glutenfri sirap eller honung
-
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg en bit bakplåtspapper i en 1 1⁄2-liters brödform eller smöra och mjöla den.
Skölj det krossade bovetet.
Blanda alla torra ingredienser. Blanda i det krossade bovetet. Blanda i lingonsylt, sojayoghurt och sirap och lägg över degen i formen.
Låt degen svälla i 10 minuter.
Strö över bovetemjöl. Grädda brödet på nedersta falsen i cirka 50 minuter.
Låt brödet vila i 5 minuter, vänd sedan upp det på galler.