FRUKOSTPAJ - SOM DESSERT TILL FRUKOST

Kan man äta paj varje dag? Ja det kan man! Denna frukostpaj passar både till frukost eller mellanmål.

    • 7-8 dl frysta hallon

    • 2 msk kallt vatten

    • 2 msk maizena

    • Smuldeg:

    • 2 dl havregryn

    • 1 dl kokosflingor

    • 15 dadlar utan kärna

    • 2 msk rapsolja

    • Lite salt

    • Ca 3 tsk vatten

    1. Mixa havregryn, kokosflingor och salt till ett grovt mjöl

    2. Mixa i dadlar och vatten, sedan sist rapsolja

    Degen ska vara formbar och inte för torr.

    1. Sätt ugnen på 175 grader

    2. Värm bären i en kastrull ihop med vatten, när bären smält häll i Maizena och rör om

    3. Fördela smuldegen över pajen

    4. Sätt in i ugnen i 12-15 min tills kanterna är gyllenbruna

    5. Servera med kokosyoghurt

FLER RECEPT