BANANBRÖD
Gillar du banan? Gillar du scones? Gillar du sockerkaka? Då är detta ett perfekt recept för dig! Går att göra glutenfritt och mjölkfritt samt med olika smaker. Dessutom kan du själv välja hur sött du vill ha det. Alla här hemma gillade, både stora och små så de har redan bakats flera gånger!
-
3 mogna bananer (gör inget om de är lite bruna)
100 g smält smör
0,5 dl socker (eller inget om man vill ha det mer som frukostbröd eller upp till 2 dl om man vill ha det mer sött)
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
Smaksätt med kanel och kardemumma (eller andra kryddor du tycker passar)
-
Sätt ugnen på 180 grader.
Förbered en avlång brödform med bakplåtspapper i
Vispa ägg och socker poröst med elvisp
Blanda sedan ner smälta smör och efter det bananer och vispa till en hyfsat slät smet
Vispa ner övriga torra ingredienser och häll sedan över smeten i formen
Toppa med en banan delad på längden, några chokladknappar eller annat du gillar (i bilden till vänster har jag blandat kakao i halva smeten)
Grädda i ca 40min, den ska inte vara kladdig i mitten men mjuk (ta hellre ut den lite för tidigt och låt den svalna i formen)
Låt den sedan svalna och servera
Den gör sig extra bra efter några timmar i kylskåp