KOKOSYOGHURT MED EGEN GRANOLA
Den perfekta granolan, så god att man vill äta den som snacks. Toppa på yoghurt, smoothie eller gröt.
-
2 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl quinoapuffar
1/2 dl linfrön
1/2 dl kokosflingor
3-4 msk kokosolja
2-3 msk honung alt. annan sötning efter smak
kanel, kardemumma, nejlika eller kryddor som du föredrar
-
Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna.
Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan. (det går också at göra granolan i ugn på 170 grader i ca 20 minuter, rör om då och då)
Låt svalna ordentligt och häll i en lufttät glasburk.
Servera med kokosyoghurt och bananer stekta i kokosolja och agavesirap