GLUTENFRI HAVRELIMPA
Limpan är underbart god, nyttig, proteinrik och saftig. Denna har vi lagat många gånger och den är alltid en HIT!
-
10 dl glutenfria havregryn (vanliga havregryn funkar också bra)
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
5 ägg
4 dl grekisk yoghurt eller sojayoghurt
-
Smaksätt brödet med brödkryddor, örter eller andra kryddor du tycker om
Detta bröd skulle också göra sig utmärkt med tex russin eller annan torkad frukt om man gillar det
-
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner äggen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir täckta.
Tillsätt grekisk yoghurt eller sojayoghurt och rör runt till en kladdigt smet. Låt smeten stå och dra i 10 min så att den tjocknar till.
Häll över smeten i en brödform, ha gärna bakplåtspapper i botten. .
Toppa gärna med sesamfrön eller andra frön du gillar.
Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.