GLUTENFRI HAVRELIMPA

Limpan är underbart god, nyttig, proteinrik och saftig. Denna har vi lagat många gånger och den är alltid en HIT!

    • 10 dl glutenfria havregryn (vanliga havregryn funkar också bra)

    • 1 msk bakpulver

    • 1 1/2 tsk salt

    • 5 ägg

    • 4 dl grekisk yoghurt eller sojayoghurt

    1. Smaksätt brödet med brödkryddor, örter eller andra kryddor du tycker om

    2. Detta bröd skulle också göra sig utmärkt med tex russin eller annan torkad frukt om man gillar det

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Rör ihop havregryn, bakpulver och salt i en bunke.

    3. Rör ner äggen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir täckta.

    4. Tillsätt grekisk yoghurt eller sojayoghurt och rör runt till en kladdigt smet. Låt smeten stå och dra i 10 min så att den tjocknar till.

    5. Häll över smeten i en brödform, ha gärna bakplåtspapper i botten. .

    6. Toppa gärna med sesamfrön eller andra frön du gillar.

    7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

FLER RECEPT