GLUTENFRITT KRISPIGT FRÖKNÄCKE

Krispigt, gott och beroendeframkallande. Passar både till frukost, fika eller till ostbrickan.

    • 1 dl sesamfrön

    • 1 dl solroskärnor

    • ½ dl pumpakärnor

    • ½ dl linfrön

    • 1 ½ dl majsmjöl

    • 3 msk rapsolja

    • 1 ¾ dl kokhett vatten

    Garnering:

    • 1 msk flingsalt

    1. Värm ugnen till 150°. 

    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt olja och vatten. 

    3. Rör om ordentligt och låt frösmeten svälla i ca 20 minuter. 

    4. Bred ut frösmeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö flingsalt över. 

    5. Grädda knäcket mitt i ugnen ca 75 minuter. 

    6. Låt svalna helt, bryt det i bitar och förvara i en lufttät burk.

FLER RECEPT